Onze professionele, betrokken en toegewijde medewerkers hebben de passie om echt iets bij te dragen aan de ontwikkeling van familiegerichte zorg binnen de participatiesamenleving.

EXFAM JULI-21-06.jpg
14.Expertisecentrumfamiliezorg.png

Nona van Berkel

Officemanager

officemanager, bij het Expertisecentrum Familiezorg. Sinds 2009 in dienst bij het Expertisecentrum Familiezorg. Het aantal uren dat zij aanwezig is bij Exfam is 20 uur per week, op de dagen maandag, dinsdag en donderdag.  Haar voorkeur heeft om te werken in een klein team, waar de lijntjes kort en duidelijk zijn. Mocht u met ons contact opnemen dan krijgt u haar waarschijnlijk als eerste aan de telefoon . Wie weet maakt u in de toekomst een keer kennis met haar. 

IMG_1852.jpg

Yvonne van den Meijdenberg

Familiecoach / Trainer

Sinds 2017 werkzaam in Tilburg bij het Expertisecentrum Familiezorg als familiecoach en trainer. Zij helpt zorgprofessionals anders te kijken naar zorgsituaties en zorgt voor empowerment van families in zorgsituaties, door hen erkenning te geven, serieus te nemen als samenwerkingspartner en door met hen gezamenlijk in gesprek te gaan. Open communicatie leidt tot minder stress. Dat is een belangrijk uitgangspunt in het werken volgens de Methode Familiezorg. Haar passie ligt in het verbinden van mensen. De persoon leren kennen achter een verhaal en deze helpen de juiste weg te vinden. 

IMG_1828_edited.jpg

Twan Mensen

Familiecoach / Trainer

kwam in 2013 in contact met het Expertisecentrum Familiezorg toen hij al 22 jaar voor zijn moeder zorgde. Die intensieve zorgsituatie had inmiddels gezorgd voor forse overbelasting en verstoorde relaties binnen zijn gezin. Twan kan iedereen voelbaar maken vanuit zijn ervaring waarom werken vanuit de Methode Familiezorg wezenlijk anders is en vertellen waarom het zo belangrijk is om in elke zorgsituatie altijd de patiënt en zijn familie als geheel te zien. Dit doet hij als trainer, maar ook als familiecoach gaat hij opzoek naar samenwerking tussen de zorgvrager, zijn of haar familie en alle betrokken hulpverleners. Degene die dagelijks moeten dealen met de beperkingen doordat zij zijn getroffen door een ziekte (de zieke en zijn familie dus) zijn de experts van hún situatie. Dit, samen met de expertise van de hulpverleners maakt een juiste balans en afgestemde zorg: maatwerk!

IMG_1892.jpg

Iris Rens

Familiecoach / Trainer

Is sinds het voorjaar van 2020 in dienst bij het Expertisecentrum Familiezorg als familiecoach/trainer. Met een Social Work en verpleegkundige achtergrond heeft zij veel families en zorgprofessionals mogen ontmoeten vanuit verschillende functies in de gehandicaptenzorg, jeugd-GGZ, wijkverpleging-en verpleeghuiszorg.  Familieleden zijn nauw betrokken bij hun naasten; een aandoening raakt dan ook de hele familie. En dát is precies wat Iris telkens raakt, waardoor zij in haar rol als familiecoach en trainer een bijdrage wil leveren aan familiegerichte zorg. Samen de bal spelen en niet de man, is dan ook éen van de grondslagen van de Methode Familiezorg.  Zij is gedreven om ieders verhaal oordeelvrij te beluisteren en bij te dragen aan het ‘goede’ doen in ieders specifieke situatie. Integrale zorg is waar zij voor staat, vanuit dienstbaarheid en tegelijkertijd gericht op zelf management en eigen regie

IMG_1874_edited.jpg

"Teamwork begins by building trust. And the only way to do that is to overcome our need for invulnerability." – Patrick Lencioni