Methode familiezorg

Om als professional met families in ernstige zorgsituaties te werken hebben we de Methode Familiezorg ontwikkeld, een wijze van werken die families met langdurige en intensieve zorgsituaties zelfstandig in staat stelt deze zware taak aan te kunnen en vol te houden.

Binnen Methode familiezorg bieden wij 3 cursussen aan op verschillende niveaus. 

  1. Methode familiezorg Introductie 

  2. Methode familiezorg Verdieping 

  3. Methode familiezorg Expert

Methode familiezorg Introductie

De verkorte cursus duurt drie dagdelen waarin bijvoorbeeld de volgende onderwerpen zullen worden behandeld:

- grondslagen;

- zorgtriade,

- geven en ontvangen;

- de arena van de zorg; 

- vraagverheldering door middel van het genogram.

64.jpg
62.jpg

Methode familiezorg Verdieping

Middels deze 3-daagse cursus en de borging van het geleerde, bijvoorbeeld coaching on the job en supervisie, worden beroepskrachten begeleid om familieleden en zorgvragers gezamenlijk te ondersteunen.

Methode familiezorg Expert

- vier dagen volg je de training methode familiezorg. Deze dagen staan in het teken van kennisoverdracht en interactieve uitwisseling van elkaars ervaringen, een presentatie geven is onderdeel van de cursus;

- daarna 1 dagdeel een workshop geven aan een groep onder supervisie van een ervaren trainer methode familiezorg: proeve van bekwaamheid; - reflectieverslag en afrondend gesprek met uitreiking van certificaat;

- terugkomdag. We staan stil bij de persoonlijke ervaringen als expert methode familiezorg. Kennisoverdracht vanuit nieuwe onderwerpen zoals Kohlberg en de morele ontwikkelingsfasen en andere onderwerpen staan centraal. Het aanbod vanuit Exfam en de samenwerking met elkaar komen aan bod.

twanmensen.jpg

Reviews

“Hartelijk dank voor 3 inspirerende dagen over een zeer interessant en waardevol thema binnen de zorg (maar natuurlijk ook verhelderend in privé situatie)”

persoonlijk begeleider, PSW)

“Het zou goed zijn als deze cursus opgenomen wordt in alle basisopleidingen! Ik ben ook van mening dat deze cursus aangeboden kan worden aan ouders/verwanten”

medewerker PSW

“Ik heb de cursus als erg zinvol ervaren. Zonder oordeel in alle openheid samen kunnen bespreken hoe we beter en constructiever met familieleden binnen de driehoek om kunnen gaan.”

medewerker PSW

Locaties

Hieronder vind je een overzicht van steden waar Expertisecentrum Exfam

de Methode Familiezorg aanbied

Locaties Exfam.png
Groningen - Familie + Kenniscentrum
Tilburg - Familie + Kenniscentrum
Amsterdam - Familie + Kenniscentrum
Interesse in de methode familiezorg? Meld je hier aan

Bedankt voor de inzending!