Cursus voor families in een intensieve zorgsituatie

Zes bijeenkomsten en een terugkombijeenkomst. Items die aan bod komen: - hoe werken we samen in de zorg met de zorgvrager, familiezorger en zorgberoepskracht/vrijwilliger: zorgtriade; - wat is uw bezieling om voor uw naaste te zorgen en wat is de bezieling van de beroepskracht om zorg te verlenen: grondslagen; - wie neemt welke rol of taak op zich in de zorgsituatie en waarom gebeurt dat, wat zijn de rollen en posities: genogram; - specialistische thema’s zoals het zondebokmechanisme, rolomkering en hechtingsrelaties. We streven naar bewustwording, inzicht en versterking van de draagkracht van de deelnemers

Vraagstelling

Families willen meer weten over hun persoonlijke zorgsituaties. Familiezorger en zorgvrager zien wij als gelijkwaardige partners, we willen graag in deze samenwerking tot de beste zorg komen. Daarom verzorgt Exfam zes bijeenkomsten voor families. Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we thema’s uit de methode familiezorg. Deze cursus past volledig in de kantelingsgedachte van de huidige samenleving waarin de burger eigen kracht ontwikkelt en verantwoordelijkheid neemt voor de persoonlijke zorgsituatie. Deze groepsgesprekken bieden we bij voorkeur aan in samenwerking met collega-zorgpartners.

46.jpg
2 (2).png

Beoogd resultaat

Het creëren van een bewust steunsysteem voor de families: intensievere samenwerking tussen familiezorgers, beroepskrachten en zorgvragers.

Reviews

“Top. Ik heb zo veel geleerd dankzij de inspirerende manier van lesgeven.”

medewerker-PSW

“Ik heb het gevoel en de overtuiging heel veel bagage te hebben gekregen. Deze bagage moet ik me nog eigen maken. Het is aan mij om daarvoor te zorgen en dan is het een waardevolle cursus die veel kan betekenen”

begeleider-PSW

“Of ik meer behoefte heb aan informatie moet blijken, maar dan trek ik bij jullie aan de bel”

begeleider-PSW

Locaties

Op deze locaties in Nederland vindt de cursus voor families in intensieve zorgsituaties  plaats

Locaties Exfam.png
Groningen - Familie + Kenniscentrum
Tilburg - Familie + Kenniscentrum
Amsterdam - Familie + Kenniscentrum

Veelgestelde vragen

Wat houdt de cursus voor families in een intensieve zorgsituatie in?


Families willen meer weten over hun persoonlijke zorgsituaties. Familiezorger en zorgvrager zien wij als gelijkwaardige partners, we willen graag in deze samenwerking tot de beste zorg komen. Tijdens deze bijeenkomsten behandelen we thema’s uit de methode familiezorg. Deze cursus past volledig in de kantelingsgedachte van de huidige samenleving waarin de burger eigen kracht ontwikkelt en verantwoordelijkheid neemt voor de persoonlijke zorgsituatie. Deze groepsgesprekken bieden we bij voorkeur aan in samenwerking met collega-zorgpartners.
Beoogd resultaat?


Het creëren van een bewust steunsysteem voor de families: intensievere samenwerking tussen familiezorgers, beroepskrachten en zorgvragers.
Aantal bijeenkomsten


6
Aantal deelnemers?


minimaal 6 personen - maximaal 12 personen
Wat zijn de kosten van de cursus families in een intensieve zorgsituatie


- Individuele deelname in de gemeente Tilburg; gratis - kosten per organisatie/gemeente € 4.500,00
Hoe meld ik me aan?


neem contact met ons op telefonisch 013-544 33 43 of per mail; info@exfam.nl

Interesse in een cursus? Meld je hier aan

Bedankt voor de inzending!