Cursus transculturele familiezorg thuis

Afgeleide doelen voor organisaties zijn o.a. het bereiken van de buitenlandse doelgroep, presenteren van het aanbod aan deze doelgroep, buitenlandse vrouwen interesseren voor een beroep bij de thuiszorg, gezondheidsvoorlichting bieden in eigen taal, gerichte activiteit aanbieden waar buitenlandse ouderen direct mee gediend zijn en het gebruiken als toeleidingstraject voor moeilijk bereikbare vrouwen. Bij het geven van deze cursus wordt gebruik gemaakt van een tolk en wordt kinderoppas geregeld.

Vraagstelling

De werkgroep Turkse Ouderen in Rotterdam voerde in 1992 een onderzoek uit naar de behoeften van Turkse ouderen. Een van de uitkomsten was dat de deskundigheid van dochters en/of schoondochters op het gebied van zorg vergroot moest worden. Tegelijkertijd liep een onderzoek naar de wijze waarop Turkse families voor hun ouders zorgen en naar de opvattingen van deze families over het zorgen. Het NIZW heeft de cursus opgezet en beschreven. In onze regio verbreden wij onze doelgroep naar migranten uit alle wereldstreken

Kopie van Laatste 2 weken  Instagram Fee
2 (4).png

Beoogd resultaat

Migranten, voor het overgrote deel vrouwen, hebben meer kennis van de Nederlandse gezondheidszorg en hebben kennis over deelname in de Zorgtriade.

Reviews

“Ik heb het gevoel en de overtuiging heel veel bagage te hebben gekregen. Deze bagage moet ik me nog eigen maken. Het is aan mij om daarvoor te zorgen en dan is het een waardevolle cursus die veel kan betekenen”

Persoonlijk begeleider

“Families zijn er in alle kleuren, dus hebben ze ook verschillende aanpakken nodig. Deze cursus heeft mij er handvatten voor gegeven.”

begeleider- PSW

“Een goed idee gekregen over hoe ik er zelf in sta en waar ik aan moet werken.”

begeleider- PSW

Locaties

Hieronder vind je een overzicht van steden waar Expertisecentrum Exfam

de cursus "transculturele familiezorg thuis" aanbied

Locaties Exfam.png
Groningen - Familie + Kenniscentrum
Tilburg - Familie + Kenniscentrum
Amsterdam - Familie + Kenniscentrum

Veelgestelde vragen

Wat houdt de cursus Transculturele familiezorg thuis in?


De cursus bestaat uit 12 bijeenkomsten. Het hoofddoel is de kwaliteit van de zorg in de buitenlandse families verhogen door migranten, meestal vrouwen, deskunidger te maken in het verzorgen van hulpbehoevende ouderen thuis. Families inzicht geven in hun eigen mogelijkheden en grenzen.
Beoogd resultaat van de cursus


Migranten, voor het overgerote deel vrouwen, hebben meer kennis van de Nederlandse gezondheidszorg en hebben kennis voer deelname in de Zorgtriade.
Wat zijn de kosten van de cursus transculturele familiezorg


- Inwoners van de gemeente Tilburg en Waalwijk; gratis - Kosten per organisatie/gemeente € 4.500,00 - Aanschaf cursusboek € 15,00
Wordt er gebruik gemaakt van een tolk tijdens de cursus?


Ja
Is er mogelijkheid van kinderoppas


Ja, neem contact met ons op mbt deze vraag
Hoe meld ik me aan?


Neem contact met ons op telefonisch 013-544 33 43 of per mail; info@exfam.nl
Aantal deelnemers?


minimaal 6 persoen - maximaal 12 personen

Interesse in een cursus? Meld je hier aan

Bedankt voor de inzending!