Begeleiding

Begeleiding wordt gegeven aan de familiezorgers in een langdurige en intensieve zorgsituatie. Dit kan zowel telefonisch als in een persoonlijk gesprek en richt zich enerzijds op emotionele en praktische steun, anderzijds op informatie en advies. De zorgvrager zal altijd betrokken worden in dit gesprek. De gesprekken zijn niet van therapeutische aard, maar luisterend, inventariserend en zoekend naar de hulpvraag. Dit is tevens het eerste doel. Het tweede doel is te kijken of de vraag door het Exfam is op te lossen of dat er verwezen moet worden naar andere instellingen of organisaties. Het derde doel is antwoord geven op de hulpvraag.

Beoogd resultaat

De familiezorger is in staat zorg te blijven geven als hij/zij weet hoe die zorg het best is in te zetten.

44.jpg

Reviews

“Het is mijn vaste overtuiging dat, vanaf het moment dat iemand langdurig ziek wordt, er iemand zou moeten zijn die meekijkt, zoals bij Exfam gedaan wordt. Ik ben ervan overtuigd dat het geld oplevert, omdat je als familie de zorg dan langer volhoudt”

zoon van zieke moeder

“Het praten heeft me veel geleerd over mijn ouders, en ook over mijzelf. Want je wilt ze allebei helpen, maar de manier waarop ik dat deed, werkte niet. Hoe ga je met schuldgevoel om? Hoe hou je het leuk in het leven?”

dochter die zorgt voor vader en moeder

“Je ziet zelf niet meer waar je mee bezig bent. Het was nodig dat iemand me dat liet inzien.”

dochter die zorgt voor vader, moeder en ziek kind

Locaties

Hieronder vind je een overzicht van steden waar Expertisecentrum Exfam

begeleiding aanbied

Locaties Exfam.png
Groningen - Familie + Kenniscentrum
Tilburg - Familie + Kenniscentrum
Amsterdam - Familie + Kenniscentrum
Interesse in een begeleiding? Meld je hier aan

Bedankt voor de inzending!